Smits lämnar – om ett år

Kay Smit. Photo: BILDBYRÅN

Regerande tyska mästarna kommer tappa en kugge i sitt mästarbygge till nästa säsong, Kay Smits nekar förlängning med klubben och från år 2023 kommer tysklaget behöva klara sig utan nederländaren. Och vart ska han? Bara Smits vet, om ens det. 

Men beslutet verkar inte ha varit lätt för honom.

– Det var verkligen svårt för mig att tacka nej till kontraktserbjudandet från Magdeburg, eftersom jag uppskattar klubben, fansen, mina lagkamrater och ledarstaben väldigt mycket och kände mig bekväm hela tiden, säger han till klubbens hemsida.

Tränaren Bennet Wiegert har uttryckt Magdeburgs verkliga vilja att ha kvar Smits.

– Det är riktigt tråkigt att Kay valt att neka vårt kontraktsbud, han verkar vara sugen på en ny utmaning istället efter säsongen istället, säger han till klubbens hemsida.

Högernian Smits har en framgångsrik tid i Magdeburg bakom sig. Efter en Super Globe-titel 2021 och ett färskt tyskt ligaguld i våras så är det solklart att han trivts i den gröna tröjan. En tröja som dessutom har oranga detaljer, vilket en holländare som Smits lär uppskatta. Med sina 69 mål på 40 Bundesliga-matcher från högernie-positionen har han visat sig vara ett offensivt hot.

Men som sagt så fortsätter Smits i Magdeburg säsongen ut och är nog mycket sugen att kröna sin karriär i gigantklubben med en titel. 4 september spelar de regerande mästarna mot Hamm-Westfalen, håll minst ett öga på Smits i den första matchen av denna säsong, hans sista i klubben.