Rykte: Superstjärnan återvänder till Rhein-Neckar Löwen

Uwe Gensheimer i Paris Saint-Germain och all star-laget 2018/19. Foto (arkiv): Angela Grewe, @angieee11

Det är lokaltidningen Rhein-Neckar Zeitung som dundrar på med stora ryktestrumman: ”Enligt information till tidningen är Uwe Gensheimer på väg tillbaka till Löwen”.

En av världens säkraste spelare i läget, vänsterkanten Uwe Gensheimer, ska enligt tidningen hålla diskussioner med Löwen angående en återkomst till Tyskland sommaren 2019.

Ryktena tog ytterligare fart när två av spelarens agenter var på plats under Löwens hemmamatch mot Melsungen. De båda agenterna var dock förtegna om återkomsten och menade att Gensheimer, vars kontrakt går ut sommaren 2019, har intressenter från flera håll.

31-årige Gensheimer spelade i Rhein-Neckar Löwen mellan 2003 och 2016. Han avslutade sejouren i klubben med att vinna det efterlängtade Bundesliga-guldet innan han stack till diamantkantade PSG.

I Paris har han vunnit ligan två år i rad, ligacupen en gång och franska cupen en gång, men den där ”jäkla Champions”, som Zlatan skulle sagt, har glidit undan PSG:s grepp likt den gjorde stadens fotbollslag under svenskens era.

Och årets upplaga kan alltså bli tyskens sista chans att vinna den finaste pokalen för Parisarna. Annars kanske han gör det nästa säsong, för Rhein-Neckar Löwen?

Länk: Nach RNZ-Informationen kommt Gensheimer zurück