Rykte: Magnusson flyttar till Magdeburg – som ersättare till Lagergren?

Albin Lagergren, SC Magdeburg. Foto: Ingrid Anderson-Jensen

Albin Lagergrens vara och icke vara i SC Magdeburg har det ryktats om i princip sedan starten av säsongen. Nu placerar tyska uppgifter Ålborgs Omar Ingi Magnusson i Magdeburg och i så fall som ersättare till Lagergren som flyttar till Rhein-Neckar Löwen.

Albin Lagergren har gjort stor succé under sin debutsäsong i Bundesliga och tidigt i höstas började det att ryktas om att den svenske landslagsmannen jagades av Rhein-Neckar Löwen. SC Magdeburg vill dock ha rikligt betalt för sin stjärna och det har fått RNL att tveka.

Nu kommer nya uppgifter om Lagergrens framtid och det har med ett potentiellt nyförvärv för Magdeburg att göra. Enligt de tyska uppgifterna ska nämligen Magdeburg vilja värva Omar Ingi Magnusson från Ålborg. I så fall skulle den skicklige islänningen flytta till Magdeburg 2020 då Lagergrens kontrakt går ut och i så fall slipper RNL att betala en övergångssumma för svensken.

Enligt Volksstimme.de är Lagergren redan klar för RNL från och med 2020, nu återstår bara en officiell presentation från klubbarna. RNL har redan klart med Niclas Kirkelökke till nästa säsong och eftersom Alexander Petersson fortfarande håller på högernio har klubben redan två högernior nästa år, en säsong då RNL förmodligen inte kommer att spela i Champions League.

Omar Ingi Magnusson har gjort det riktigt bra i Ålborg – den här säsongen har högernian gjort 129 på 26 matcher och med det varit en av danska ligans bästa spelare. En bra ersättare till Albin Lagergren med andra ord.

LÄNK: SCM plant bit Magnusson