Nytt pojklandslag startat – Björn Sätherström förbundskapten

Björn Sätherström. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

I april kallas pojklandslaget i åldrarna 2004 och 2005 till sin första samling. Nu har förbundskaptenen presenterats och det blir Björn Sätherström som får uppdraget, det skriver Handbollslandslaget i ett pressmeddelande.

Björn Sätherström var under en tid assisterande tränare till Ola Lindgren i IFK Kristianstad och har dessutom jobbat på ungdomssidan i klubben. Sätherströms senaste uppdrag var i Veszprem och det ungerska landslaget där han var assisterande tränare till Ljubomir Vranjes.

Nästa uppdrag för 37-åringen blir som förbundskapten för det kommande landslaget med pojkar födda 2004 och 2005. Helgen 3–5 maj avgörs USM i Uppsala och där kommer förbundskaptenen att vara på plats och följa spelarna i P14-klassen. Den första samlingen för de här spelarna blir sedan rikslägret i april.

– Det ska bli kul att komma till Uppsala för att bilda mig en första uppfattning om spelarna, sedan är jag fullt medveten om att det finns killar som inte kommer att spela där eller kanske inte heller i Sverigecupen, säger Sätherström i pressmeddelandet.

– Det kommer att hända mycket hos de här spelarna de kommande åren. Vissa är redan väldigt långa och stora, andra har inte hunnit börja växa så jag kommer att jobba hårt för att vara uppdaterad och inte stänga några dörrar. Min filosofi är att vi ska ha ögonen på så många spelare som möjligt, så länge som möjligt.

Första landskamperna för Säterhström och hans landslag blir i samband med European Open i Göteborg sommaren 2021.

Klart också är att Johan Ekengren blir förbundstränare för den här åldersgruppen.