RYKTE: Lukas Nilsson allt närmare övergång till Rhein-Neckar Löwen

Lukas Nilsson, THW Kiel. Foto: Bildbyrån

Lukas Nilsson till Rhein-Neckar Löwen? Så lär det bli om man ska tro tyska medier samt uppgifter som nått Handbollskanalen.

Ett spelarskifte lär vara på gång mellan de tyska gigantklubbarna THW Kiel och Rhein-Neckar Löwen. I händelsernas centrum är Ystadpågen Lukas Nilsson som lämnade Ystads IF HF för just THW Kiel 2016.

I april lyfte Handbollskanalen fram uppgifter från tyska Skysports som placerade svensken i Rhein-Neckar Löwen. Nu har Handbollskanalen nåtts av nya uppgifter som menar att klubbskiftet är mycket nära – uppgifter som backas upp av tyska medier.

Rhein-Neckar-Zeitung rapporterar nämligen att det bara är en tidsfråga innan svensken, vars kontrakt med Kiel går ut nästa år, skriver på för Rhein-Neckar Löwen. En annan tysk tidning, Kieler Nachrichten, skriver att de kontaktat Kiel som inte vill kommentera ryktena. Däremot har de fått tag på Lukas Nilssons agent som säger till tidningen att det inte finns något nytt att rapportera om sin spelare.

Rhein-Neckar Löwen har inför säsongen 20/21 gjort klart med Albin Lagergren från SC Magdeburg samt Mait Patrail från TSV Hannover-Burgdorf. Lämnar laget gör Gedeón Guardiola (TBV Lemgo), Mads Mensah Larsen (SG Flensburg-Handewitt), Tim Ganz (SG Pforzheim/Eutingen) och Steffen Fäth (HC Erlangen).