Ekbergs konkurrent klar för Benfica

Ole Rahmel. Foto: Heiko Voigt, http://www.foto-laechler.de

Det stod klart sedan tidigare att Niclas Ekbergs konkurrent på högersex inte skulle bli kvar i det tyska mästarlaget Kiel. Nu står det också klart var tysken Ole Rahmel ska spela kommande säsong – Portugal.

Rahmel har dragit på sig den tyska landslagströjan vid fem tillfällen med ett facit på tio mål. Han har därtill representerat klubbar som VfL Gummersbach , TUSEM Essen och HC Erlangen. Den här säsongen vann han ligatiteln tillsammans med det svartvita laget från Nordtyskland. Till kommande säsong valde THW Kiel att inte förlänga kontraktet med den rutinerade tysken och nu står det alltså klart att det blir Portugal och topplaget Benfica.

30-åringen berättar på Benficas hemsida att han ser flytten som ett äventyr och att han vill lära sig om landets kultur och det portugisiska språket. Även om just det inte är det allra viktigaste för honom.

”Jag vill lyckas i en europeisk toppklubb som Benfica. Det är en av de bästa klubbarna i ligan. Det är det viktigaste för mig.”, säger 30-åringen på klubbens hemsida.