Pettersson förlänger med SC Magdeburg

Daniel Pettersson. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Daniel Pettersson verkar stortrivas i SC Magdeburg. Den svenska kantspringaren har förlängt kontraktet med den tyska storklubben fram till 2026. 

Efter flera år i Eskilstuna Guif valde Daniel Pettersson att flytta utomlands 2016. Valet föll på Tyskland och SC Magdeburg, och sedan den dagen har han hållit sig till storklubben. Nu meddelar klubben att Pettersson och ledningen kommit överens om en förlängning av kontraktet. Det nya avtalet gäller till 2026.

– Det var väldigt lätt för mig, jag ville verkligen förlänga mitt kontrakt med SC Magdeburg. Jag och min flickvän trivs väldigt bra här i stan och i klubben. Det var därför vi inte behövde att tänka två gånger. Nu ser jag fram emot de kommande åren i Magdeburg, säger Daniel Pettersson till Magdeburgs hemsida.

Senaste året var ett mycket framgångsrikt sådant för Magdeburg och Daniel Pettersson. 30-åringen tog hem EHF European League, IHF Super Globe x2, Tyska mästerskapet och blev dessutom guldmedaljör på EM 2022 med det svenska landslaget.

SC Magdeburg väljer dessutom att säkra upp vänsterniopositionen. Philipp Weber förlänger det nuvarande kontraktet till 2028.

– Jag är otroligt glad över att kunna fortsätta vara en del av den här klubben. Det stod klart för mig att SCM ska förbli min framtid och mitt hem, säger Philipp Weber till Magdeburgs hemsida.