Påskdagens TV-tablå: Bundesliga & EHF-cupen

Nicolaj Jacobsen, Rhein-Neckar Löwen (tv) och Rasmus Lauge, SG Flensburg-Handewitt (th). Foto: www.rhein-neckar-loewen.de & Ingrid Anderson-Jensen

Påskdagen får gå i tyska färger, åtminstone om du är handbollsintresserad. Är det handboll som gäller idag, vilket det så klart bör vara, är det tre matcher som TV-sänds och i samtliga är det enbart tyska lag inblandade.

Bundesliga bjuder på två riktigt fina matcher där båda sänds på Viaplay och Viafree. Dessutom spelas det kvartsfinal i EHF-cupen och det är alltid intressant.

13:30: Erlangen – SC Magdeburg, Bundesliga
Hemmalaget ligger i ingenmansland men ett par förluster och det kan bli en nervös avslutning på säsongen. Magdeburg är trea men kan med en seger här sätta rejält med press på serietvåan THW Kiel. Albin Lagergren är som bekant opererad och spelar inte mer den här säsongen, men Daniel Pettersson är i fin form och kan bli intressant att följa i Magdeburg.

15:00: TSV Hannover-Burgdorf – Füchse Berlin, EHF-cupen
Här handlar det om kvartsfinal och det första mötet av två. Tittar vi på Bundesliga-tabellen ska det vara fördel Berlin, men Hannover-Burgdorf har inte mycket att spela för i Bundesliga och satsar rejält på EHF-cupen. Upp till bevis för Mattias Zachrisson och hans Füchse med andra ord.

16:25: Rhein-Neckar Löwen – SG Flensburg-Handewitt, Bundesliga
Dagens stora match – ett otroligt häftigt prestigemöte mellan ett RNL som inte riktigt gått att känna igen under säsongen och Flensburg som toppar tabellen. Ska det finnas minsta lilla hopp för RNL att ta guld krävs en seger, det är nästan så att seger krävs om laget ska kunna nå andraplatsen. Flensburg siktar på att försvara guldet från förra säsongen och seger här så är det målet nära.