EHF-cupen: Östlund het när TTH närmade sig Final Four

Viktor Östlund, Team Tvis Holstebro. Foto: Ingrid Anderson-Jensen

THW Kiel är som arrangörslag redan klart för Final Four i EHF-cupen och nu handlar det om vilka tre lag som ska göra storklubben sällskap. För danska TTH ser det bra ut – gårdagens kvartsfinal mot Tatabanya togs hem med 29–24, mycket tack vare en vass sexmålsskytt i Viktor Östlund.

THW Kiel är redan där, TTH Holstebro siktar på att nå dit. Det såg också riktigt bra ut för TTH som hade ledningen med 25–14 mot Tatabanya och en fot i Final Four. Men bortalaget vaknade till liv och kunde skapa lite nerv inför returen. TTH vann dock med 29–24 och har fortfarande allt i egna händer vad gäller avancemang.

Viktor Östlund stod för en fin match för TTH. Duktig i försvaret och framgångsrik med sitt skytte samt genombrott. Sex mål blev det för svensken som säkert vill avsluta fint i Danmark innan flytten går till Sverige och HK Malmö nästa säsong.

I gårdagens andra kvartsfinal mellan Saint Raphael och FC Porto gick det inte att skilja lagen åt. Matchen slutade 30–30 och därmed en liten fördel för Magnus Anderssons Porto inför hemmareturen. Inte bara slutade matchen oavgjort utan det faktum att Porto gjorde 30 mål på bortaplan sätter stor press på Hampus Jildenbäck och hans franska lag.

Så fördel TTH och FC Porto alltså när den tredje kvartsfinalen ska avgöras i eftermiddag, ett heltyskt möte mellan TSV Hannover-Burgdorf och Füchse Berlin.