På Hannovers önskelista till tomten – Zarabec och Skube

Miha Zarabec, Slovenien. Arkivbild. Foto: V Michel

Hannovers spelmotor Morten Olsen kommer att bli borta en längre tid på grund av fingerskada. Därför har tyskarna börjat se sig om på spelarmarknaden – där de fastnat för Miha Zarabec i Kiel och Stas Skube i Vardar, enligt tyska Bild.

35-åriga Morten Olsen är en av Hannover-Burgdorfs viktigaste spelare, bästa målgörare och har varit drivande i lagets succésäsong hittills. Därför är det ett stort tapp att dansken nu blir borta på obestämd tid med en skada i ett finger på sin skotthand.

På grund av skadan har Hannover börjat planera för framtiden utan Olsen och de tycker sig ha hittat två intressanta spelare, en i Kiel och en i Vardar.

Slovenen Miha Zarabec har spelat i Kiel sedan 2017, dit han kom från slovenska Celje. Mittnian har dock inte fått ut sin stora potential hos nordtyskarna, där han får sitta en hel del kvist bakom Domagoj Duvnjak. Dessutom ansluter Sander Sagosen i Kiel till sommaren, vilket inte direkt gör konkurrensen enklare för 28-årige Zarabec.

I Vardar finns ytterligare en slovensk liten lirare, Stas Skube, som spelade en avgörande roll när Vardar överraskande knep Champions League-guldet i våras. 30-åringen har även ryktats vara sugen på ett platsbyte och kanske är det på tiden att han testar sina luriga vingar i Bundesliga.