Bakslag för Katrine Lunde – opererad på nytt

Katrine Lunde. Foto: EM Serbien 2012

Det har kommit ett bakslag i rehaben för Katrine Lunde. Den 39-årige målvaktslegendaren har genomgått en ny operation efter knäskadan hon ådrog sig i Champions Leagues Final 4, det rapporterar norska TV2

Det var i våras i Champions League-bronsmatchen för Katrine Lundes Vipers mot Metz som olyckan var framme. 39-åringen kolliderade då med motståndarnas Beatrice Edwige och skadade knäet allvarligt.

Skadan ledde till att mästarmålvakten missade VM med Norge och fick istället se matcherna hemma i tv-soffan – där hon fick en rejäl motivationshöjare av laget, menar hon till norska TV2.

Men nyligen kom ett bakslag för Lunde då hon var tvungen att genomgå en ny operation för samma knäskada.

– Man vill ju att allt ska gå på räls och att man ska vara färdig när det har gått några månader. Men just nu känns det lite tungt, även om det är en del av spelet. Men jag är glad att korsbandet och menisken är bra, så jag ska träna allt jag kan framöver, säger hon till norska TV2.

Hon har ändå siktet fortsatt inställt på OS i Tokyo 2020. Och är det någon som klarar det så borde det vara träningsfanatiska Katrine Lunde.