Officiellt: Wanne lämnar SG Flensburg-Handewitt efter säsongen

Hampus Wanne, Flensburg Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Årets säsong blir Hampus Wannes sista i SG Flensburg-Handewitt, det skriver den tyska storklubben på sin hemsida. Nio år kommer det att bli i klubben där vänstersexan varit med och vunnit allt.

– Min dröm har alltid varit att bli en proffessionell handbollsspelare och Flensburg och Ljubomir Vranjes gav mig den chansen när jag var 19 år gammal. Jag kommer aldrig att glömma det. Jag är en del av alla stora titlar som klubben har vunnit under de här nio åren och jag vill säga tack till alla som har trott på mig. Nu ser jag fram emot en ny utmaning, säger Hampus Wanne i ett uttalande på hemsidan.

Redan 2014 var Hampus Wanne med och spelade en avgörande roll under Final Four i Champions League där hans lobbstraff förtrollade en hel handbollsvärld. Utöver CL-titeln har Wanne varit med och vunnit två tyska ligatitlar och en tysk cuptitel under sin tid i Flensburg. Men nu står det alltså klart att årets säsong blir Wannes sista i norra Tyskland.

– Hampus har utvecklats till en av världens bästa vänstersexor. Vi har haft nio otroligt framgångsrika år tillsammans där vi har upplevt fantastiska saker. Jag önskar honom all lycka framöver, säger Flensburgs tränare Maik Machulla.

Wanne har ännu inte blivit presenterad av sin nya klubb, men flera olika källor runt om i Europa placerar honom i Barcelona nästa säsong.

LÄNK: Neue Herausforderung ab Sommer