Officiellt: Oskar Sunnefeldt klar för Leipzig

Oskar Sunnefeldt, Sverige och SC Leipzig. Foto: Bildbyrån.

Det blir en fortsättning i Tyskland för Oskar Sunnefeldt som tar karriären vidare i grönvita Leipzig.

För några veckor sedan sipprade rykten ut via tyska giganten Bild. Oskar Sunnefeldt skulle inte förlänga kontraktet med THW Kiel i sommar utan gå vidare till ligakonkurrenten Leipzig. Idag bekräftade klubben övergången.

22-åringen har ritat på ett 3-årskontrakt med SC DHfK Leipzig och kommer få en mycket större roll i laget än den han har nu. Klubben skriver själva på sin hemsida om det fyrmannamittblock som kommande säsongen består av Sunnefeldt, Marko Mamic, Maciej Gebala och Julius Meyer-Siebert. En fin vink om mer speltid och mer ansvar på Mölndalsaxlarna.

Men det är väl inte så att Sunnefeldt klagat på tillvaron de senaste åren. Först ett stjärnskott i Handbollsligan för IK Sävehof och SM-guld 2019. Sedan proffsspel i Danmark för Sönderjyske med en fin utvecklingskurva. Vilket sedan kröntes med att THW Kiel köpte in honom i höstas när Nikola Bilyk åkte på en allvarlig knäskada.

Sunnefeldt har sedan ankomsten i oktober vunnit Champions League med Kiel och tagit VM-silver med landslaget. Så sent som förra veckan blev han uttagen i Omgångens lag i Champions League efter en insats som får Leipzig att bara sitta och mysa hela kvällen.

I Leipzig ersätter han tyska landslagsspelaren Philip Weber som i sommar återvänder till sin moderklubb SC Magdeburg.