Barcelona ska satsa på damlag och utbyggd arena

Palau Blaugrana. Bild: FC Barcelona

Ett presidentval med valfläsk eller en spännande satsning på gång?

Få i idrottsvärlden kunde undgå att FC Barcelona, denna gigantiska klubb och samhällsrörelse i Katalonien, i helgen arrangerade val av ny president. Segrare blev Joan Laporta som fick 54% av rösterna och som satt i samma roll mellan 2003 och 2010.

Laporta har givetvis presenterat ett slags program eller valmanifest med punkter som han vill tillföra och utveckla hos FC Barcelona. Stort fokus ligger självklart på herrlaget i fotboll och klubbens övergripande ekonomi men där i fanns också en del intressanta delar rörande handbollen i klubben.

Enligt La Vanguardia, som är Kataloniens största dagstidning, vill Laporta nämligen satsa på ett damlag i handboll. Det ska han ha meddelat i en debatt arrangerad av Grupo Godo där övriga två presidentkandidater deltog. Ett spännande löfte som blir intressant att följa upp.

I staden Barcelona saknas idag ett handbollslag av klass. På 60-talet och 70-talet fanns både Medina Barcelona och Picadero Jockey Club som vann sex ligatitlar till staden på damsidan. Men sedan dess har det varit skralt. Närmaste elitlag är Granollers, tre mil bort.

La Vanguardia lyfter också fram att Laporta vill försöka utöka kapaciteten i arenan Palau Blaugrana. Arenan tar idag 7 585 åskådare och här huserar FC Barcelona sina sektioner för handboll, basket, futsal och inlinehockey.

Återstår att se vad som blir ostekt valfläsk och vad som blir en spännande satsning att följa.