Nykomlingen Coburg knäckte Hannover – tio mål från svenskarna

Alfred Jönsson. Foto (arkiv): Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Visst, det var bara träningsmatch inför säsongsstarten, men, Bundesliga-nykomlingen Coburg knäckte fjolårsfyran Hannover-Burgdorf borta med 35-28 (19-14). Värt att notera är att Coburgs svenskar Tobias Warne och Pontus Zetterman gjorde tio mål tillsammans.

Matchen i Hannover fick en försenad start då Coburgs buss fick problem på motorvägen som delvis var avstängd, skriver Handball World. Och efter att ha kommit sent till bjudningen fortsatte gästerna att vara ofina och körde ifrån hemmalaget med vinst 35-28.

Hannover-Burgdorf med Alfred Jönsson, som gjorde fyra mål, var förra säsongens överraskningslag i Bundesliga och slutade på fjärdeplats. Det ska såklart upprepas att det är en träningsmatch men att gårdagens resultat är intressant för Coburg.

Speciellt med tanke på att Tobias Warvne, som äntligen får spela tysk Bundesliga-handboll efter sex år som utlandsproffs, gjorde sex mål samtidigt som Pontus Zetterman, utsedd till 2. Bundesligas bästa spelare säsongen 16/17, gjorde fyra.

De båda niometersspelarna lär bli instrumentala i Coburgs chanser att hänga kvar – som ser lovande ut om förssäsongsformen fortsätter.