Nu är det officiellt – Bergendahl till SC Magdeburg

Oscar Bergendahl. Foto: SC Magdeburg

Det har ryktats fram och tillbaka kring Oscar Bergendahls framtid. Nu har 27-åringen presenterats av SC Magdeburg på ett kontrakt som börjar gälla med omedelbar verkan, det skriver den regerande tyska ligamästaren i ett pressmeddelande.

Oscar Bergendahl gjorde supersuccé på EM för ett år sedan när Sverige tog guld och han blev utsedd till mästerskapets bästa försvarsspelare. Redan innan mästerskapet hade mittsexan skrivit på för Stuttgart till årets säsong, men det blev bara en halv säsong i bottenlaget.

Nu har Bergendahl nämligen skrivit på för SC Magdeburg, ett kontrakt som gäller fram till och med sommaren 2025. Och övergången sker inte efter årets säsong utan nu direkt. Tidigare i veckan åkte Magnus Saugstrup på en allvarlig skada och därför behövde Magdeburg förstärka omgående på positionen.

– Oscar kommer inte bara att göra oss bättre under Magnus frånvaro utan han kommer att vara en viktig byggsten för SC Magdeburg under flera år som kommer, säger klubbens vd Marc-Henrik Schmedt.

Bergendahl lämnar därmed ett lag som har haft det jobbigt den här säsongen för att istället skriva på för ett lag som kommer att kriga om ligatiteln i Bundesliga, samt som spelar i Champions League.

– Jag är väldigt tacksam över att saker löste sig så fort mellan klubbarna. Magdeburg har ett riktigt bra lag och jag är glad över att vara en del av det nu. Jag skulle vilja bidra så att vi kan vinna mer titlar i Magdeburg, säger Oscar Bergendahl.

Magdeburg är på väg att bli en riktig svenskoloni. Daniel Pettersson finns redan i klubben sedan många år tillbaka och till nästa säsong har klubben värvat in Albin Lagergren och Felix Claar.

LÄNK: DER SC MAGDEBURG VERPFLICHTET OSCAR BERGENDAHL