RYKTE: Bergendahl ersätter skadade Saugstrup i Magdeburg

Oscar Bergendahl. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN.

Oscar Bergendahl stod för ännu ett starkt mästerskap i VM och nu skriver RT Handball att han kan vara på väg till SC Magdeburg med omedelbar verkan, som ersättare för skadade Magnus Saugstrup.

Det ryktas en hel del kring Oscar Bergendahl. Aftonbladet och RT Handball har båda pekat ut Pick Szeged som nästa destination. Men nu menar RT Handball att Bergendahl ryktas flytta till Magdeburg med omedelbar verkan efter att Magnus Saugstrup dragit på sig en skada i sitt högerknä.

Den nyblivne danska världsmästaren Saugstrup skadade sig i den tyska cupmatchen mot Kiel och har nu opererats. Enligt prognosen ser han ut att missa resten av säsongen. 

Oscar Bergendahl spelar ju nu i TBV Stuttgart, som ligger på en 15:e plats (av 18 lag) i Bundesliga. Kontraktet med Stuttgart skrevs före genombrottet i EM, när Sverige blev Europamästare och Bergendahl blev utsedd till mästerskapets bästa försvarsspelare.

I Magdeburg spelar sedan tidigare landslagets högersexa Daniel Pettersson och till nästa säsong ansluter både Felix Claar (Aalborg) och Albin Lagergren (Rhein-Neckar Löwen).

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av RThandball official (@rthandball)