Norska landslagsspelare klara för Flensburg

Magnus Jøndal, Norge. Foto: ST Pillaud

SG Flensburg-Handewitt har redan gjort klart med två nyförvärv inför kommande säsong. Det är norrmännen Magnus Jöndal och Göran Sögard Johannessen som ansluter i sommar. 

Flensburg kommer att bli av med världsvänsterkanten Kentin Mahé till Veszprem nästa säsong. Därför har man gjort klart med en ersättare i Magnus Jöndal.
Jöndal, 29, värvas in från danska ligaledarna GOG. Vänsterkanten, som får konkurrera med Wanne, har gjort 105 landskamper för Norge, 282 mål.

– Magnus kommer tillsammans med Hampus (Wanne) att göra ett bra team på vänsterpositionen. Han är snabb och har stor erfarenhet av internationella matcher, sa Flensburgs tränare Maik Machulla om nyförärvet till Sport 4.

Det andra nyförvärvet är också han norsk, också han från GOG. Det blev playmakern Göran Sögard Johannessen, 23. Norrmannen ska ersätta Thomas Mogensen, som flyttar till Skjern nästa säsong. Johannessen har ”endast” gjort 30 landskamper och 51 mål för våra grannar i väst, men karriären har pekat spikrakt uppåt.

Han lämnade sitt Viking i Norge så sent som 2016 för spel i GOG. Året innan fick han debutera i landslaget och året efter fick han spela VM med Norge. Nu är det alltså dags för nästa äventyr, spel i världens tuffaste liga.

– Göran Sögard Johannessen var en av mina önskemålskandidater och jag är väldigt glad att en sådan ung och väldigt begåvad spelare har bestämt för Flensburg bland många andra erbjudanden. Vi kommer alla att njuta av hans fräscha och dynamiska spelstil, det är jag säker på. Med Rasmus Lauge, 26, och Jim Gottfridsson, 25, står vi i en utmärkt position för framtiden, säger Maik Machulla till Sport 4.

Tillsammans med Magnus Röd, Torbjörn Bergerud och Magnus Jöndal är det nu fyra norska landslagsspelare i Flensburg.