KLART: Mittsexa från HSV till Kiel

Ilija Brozovic, HSV Hamburg. Arkivbild. Foto: Heiko Voigt, www.foto-laechler.de

För två veckor sedan skrev Handbollskanalen att THW Kiel jagade mittsexan Ilija Brozovic från HSV Hamburg. Nu är affären i hamn och kroaten ansluter till Kiel med omedelbar verkan.

24-årige Brozovic har tecknat ett avtal som sträcker sig till sommaren 2017 och kroaten är berättigad att spela i Champions League med Kiel.

Det är Kiels eländiga långtidsskador på sina mittsexor René Toft Hansen och Patrick Wiencek som i grund och botten ligger bakom affären.

– Skadorna på Patrick och René väger tungt. Vi letade efter en mittsexa med kvalitet både i försvar och anfall och vi fann detta i Ilija, säger Kiels tränare Alfred Gislason på klubbens hemsida.

Brozovic är också nöjd med övergången till Kiel:

– Jag ser fram emot att spela tillsammans med min landsman Domagoj Duvnjak. Med THW Kiel jag kan spela i både Bundesliga och Champions League och detta är viktigt för min utveckling.

Ilija Brozovic föddes 26 maj 1991 i Split, Kroatien. 24-åringen spelade i RK Metkovic innan han 2011 gick till RK Zagreb. Med Zagreb vann han inhemska ligan 2012, 2013 och 2014 och han fick även spela Champions League 2011/12, 2012/13, 2013/14 och 2014/15 med klubben.

Handbollskanalen har även skrivit om att den danske mittsexan Jesper Nöddesbo nämts som en lösning på Kiels mittsexkris. Om detta nu är helt avskrivet återstår att se.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here