Mait Patrail lämnar Hannover – klar för Rhein-Neckar Löwen

Mait Patrail. Arkivbild. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Sedan 2012 har Mait Patrail spelat för TSV Hannover-Burgdorf, men nu står alltså en flytt söderut i Tyskland klart för estländaren. Under fredagen meddelar Rhein Neckar-Löwen, på sin hemsida, att klubben kommit överens med Patrail och skrivit ett kontrakt inför kommande säsong. 

Tidigare i vår skrev Albin Lagergren på för Rhein Neckar Löwen inför det kommande säsongen. Därefter har det varit lugnt gällande nyförvärv från klubbens sida, men nu är alltså ännu en spelare klar för flytt till Mannheim. Estländaren Mait Patrail uttalar sig själv om klubbytet på Rhein-Neckar Löwens hemsida:

– Jag har haft en fantastisk tid i Hannover de senaste åren. Nu ser jag fram emot den nya utmaningen med lejonen och tar ytterligare ett steg i min karriär. Rhein-Neckar Löwen har ambitiösa mål för framtiden och några av de bästa spelarna i Bundesliga i sina rader. Jag ser verkligen fram emot mina nya kollegor och mitt första uppträdande i Löwen-tröjan framför våra fans i SAP Arena, som alltid har imponerat mig som gäst.

Enligt klubbens VD Jennifer Kettemann hade transfern aldrig genomförts om inte spridningen av Covid-19 hade skakat om såväl handbollsvärlden som allt annat.

– Det är verkligen en extraordinär överföring under speciella villkor. Utan konsekvenserna av Corona och föregående säsongsuppehåll skulle Hanover inte ha gett upp, säger hon till Rhein-Neckar Löwens hemsida.

Länk: Rhein-Neckar Löwen verpflichten Mait Patrail