Legenden Lars Christiansen ansluter till Flensburgs tränarteam

Lars Christiansen ansluter till SG Flensburg-Handewitts tränarteam. Foto: SG Flensburg-Handewitt.

SG-lenden, och en utav de bästa SG-spelarna genom tiderna, återvänder till Flensburg. Dansken Lars Christiansen kommer i framtiden att komplettera det utökade tränarteamet runt huvudtränaren Maik Machulla och assisterande tränaren Mark Bult, meddelar SG Flensburg-Handewitt på sin hemsida. 

Under sina 14 år i SG-tröjan spelade vänsterkanten Lars Christiansen 626 matcher för klubben och bidrog med osannolika 3996 mål. För det har han inte bara blivit en legend i Flensburg, utan har även fått en plats i SG:s Hall of Fame samt blivit tilldelad en egen plats uppkallad efter honom utanför FLENS Arena.

Nu återvänder han alltså till klubben, sju år efter att han lagt handbollskarriären på hyllan, men denna gång i en tränarposition.

– För mig är denna nya uppgift väldigt ärofylld. Jag var och förblir – en Flensburgare. Jag är medveten om ansvaret denna nya utmaning innebär och har redan konkreta idéer om hur jag optimalt kan bidra till den redan framgångsrika konstruktionen. Det förtroende som Dierk, Maik och Mark har gett på mig gör mig väldigt stolt och som vanligt kommer jag att göra allt för SG med full passion, säger Lars Christiansen själv till SG Flensburg-Handewitts hemsida. 

Lars Christiansen kommer att ta över den plats som Glenn Solberg lämnade i SG när han beslutade sig för att bli förbundskapten för det svenska landslaget. Det innebär att Christiansen delvis kommer att fokusera på scouting, men också att stödja tränarteamet och spelarna till vardags. Det är ett viktigt steg mot strukturell utveckling, skriver SG Flensburg-Handewitt på sin hemsida. 

– Jag är mycket stolt och ser fram emot att arbeta med Lars. Han känner SG som ingen annan och tar med sig ett otroligt nätverk. Han kommer verkligen att kunna befria oss från vissa saker och få in sin expertis perfekt. Det kommer att gynna oss som SG, men framför allt laget. Vi har samlats och snabbt beslutat att vi tänker i samma riktning och förväntar oss detsamma från oss och vårt arbete. Med Mark Bult, Michael Döring och nu Lars Christiansen är vi väl förberedda för alla framtida utmaningar, säger huvudtränaren Maik Machulla till SG Flensburg-Handewitts hemsida. 

Christiansen kommer att bli en nära koppling mellan SG:s VD, Dierk Schmäschke, och sportsektorn. Han kommer också att vara ett viktigt stöd när det gäller befintliga och kommande sponsorer och partners i Danmark, meddelar SG Flensburg-Handewitt.