CL: Ytterligare en kryssmatch för Kristianstad

Bukarests Seyed Mousavi och Shebib Mamdouh försvarar mot Kristianstads Philip Henningsson. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

IFK Kristianstad tog emot de rumänska gruppledarna CS Dinamo Bucaresti under onsdagskvällen. Det väntades en svår match för IFK, men skåningarna bjöd på en jämn match där två olika spelstilar ställdes mot varandra. Matchen slutade i ännu ett kryss (29-29) i protokollet för Kristianstads del, men ännu en gång visar de upp att nivån de tidigare har saknat under säsongen är tillbaks. 

Redan från start var det en jämn match som spelades i Kristianstad Arena under onsdagen. Efter tio spelminuter stod resultattavlan på 7-7, och trots att Bucaresti drog iväg med ett par bollar i mitten av den första halvleken lyckades Kristianstad ta ikapp.

Den första halvleken var bra bakåt för IFK:s del, men framåt hade de en del problem med att ta sig förbi de stora treorna i Bucarestis försvar. Det snabba kontringsspelet, som Kristianstad spelar på en hög nivå när de är som bäst, kom de inte riktigt igång med utan motståndarna fick styra spelet till det lugna och uppställda som de trivs bäst med.

Under den första halvleken storspelade även Bucarestis Ante Kuduz, som levererade såväl bakåt som framåt och var den klart bästa spelaren på planen. Från IFK:s håll visade Philip Henningsson och Marc Canellas upp sig lite extra, via såväl fina mål och stabilt försvarsspel.

Halvtidsresultat: 16-17

I den andra halvleken lyckades Kristianstad ta kontroll över spelet, Kappelin briljerade i målet och kontringsspelet flöt på bättre än under den första halvleken. IFK kvitterade och gick om under de första minuterna, men efter en utvisning för Kristianstad var det istället Bucaresti som tog ledningen.

Med tio minuter kvar visades resultatet 23-23, och därefter såg det mesta ut att gå Kristianstads väg. Målvaktsspelet, kontringsspelet, uppställt anfall och försvarsspelet var var ett par nivåer högre än det Kristianstad visat upp tidigare under säsongen – men trots det lyckades de aldrig skaka av sig Bucaresti tillräckligt för att ta med sig två poäng.

Kryssmatchen innebär att ett avancemang till slutspelet är i princip omöjligt för IFK, medan Bucaresti är klara för vidarespel tack vare poängen de fick med sig. Kristianstad visar dock, ännu en gång, att det som inte fungerade i spelet under säsongsinledningen är övervunnet och löst.

IFK Kristianstad-CS Dinamo Bucaresti 29-29 (16-17)

Mål, Kristianstad:Marc Canellas 3, Valter Chrintz 3, Alfred Ehn 3, Olafur Gudmunsson 3, Anton Halén 3, Philip Henningsson 3, Adam Nyfjäll 3, Gregor Ocvirk 3, Teitur Einarsson 2, Helge Freiman 2, Jihed Jaballah 1.