Legendaren Weber lämnar Magdeburg – chans för Pettersson

Robert Weber, SC Magdeburg. Foto: Ingrid Anderson-Jensen

Österrikaren Robert Weber är inne på sin tionde säsong med SC Magdeburg. Det kommer inte att bli en elfte. 32-åringen har meddelat att han kommer att lämna tyskarna efter säsongen, skriver klubben på sin hemsida.

Magdeburg har ett spännande bygge på gång i Östtyskland, där en del svenskar är inblandande. Som målvaktstränare finns Tomas Svensson och på planen hittar man Albin Lagergren på högernio och högerkanten Daniel ”DP” Pettersson. På Petterssons position kommer det att bli väldigt intressant nästa år – då Robert Weber kommer lämna klubben.

Magdeburgs tränare, Bennet Wiegert, säger på hemsidan att klubben försökte övertala österrikaren att stanna men att inget kontrakt kunde kommas överens om. Det är dock inte talan om någon agg mot spelaren.

– Jag har inget tvivel om att Robert kommer vara fullt involverad i SCM till sista matchen, och att vi kommer åstadkomma något stort den sista säsongen tillsammans. Det är många matcher kvar men jag vill ändå passa på att tacka Robert för de fantastiska åren, och han kommer alltid kommas ihåg här som en målgörare, säger Wiegert på hemsidan.

Weber är en av de där levande legenderna i Bundesliga. Han är Magdeburgs mesta målskytt genom tiderna med nästan 1800 mål på lite över 300 matcher. Även de 158 landskamperna och 690 målen för det österrikiska landslaget har höjt högerkantens stjärnstatus inom handbollen.

Vart österrikaren tar vägen är ännu oklart. Glasklart är att det kommer att bli en omställning för Magdeburg och livet efter Weber.
Intressant ur svensk synvinkel blir om Daniel Pettersson ska få chansen, ta chansen, att bli förstaval hos tyskarna nästa säsong eller om de drämmer till med en storvärvning för att skicka signaler till toppen.

Länk: SC MAGDEBURG BESTÄTIGT ABGANG VON ROBERT WEBER ZUM SAISONENDE