Smakstart i Frankrike för Henrik Olsson

Henrik Olsson. Foto: Tremblay en France Handball

En hel handfull svenskar spelar handboll i Frankrike för tillfället. En av dem är mittnian Henrik Olsson som med sina två första mål hjälpte Tremblay till bortavinst mot Cesson Rennes (30-26).

Förra säsongen en bärande kugge i Ricoh, i år en smakstart i Frankrike. Handbollen flyter på för 24-årige Henrik Olsson. I går gjorde han sin första match för Tremblay – laget som kommer från Tremblay en France, en kommun utanför Paris, bara en långpass från Charles De Gaulles flygplats.

Förra året slutade Tremblay två poäng över nedflyttning och tankarna är att svensken ska hjälpa till att öka det avståndet i år.
I premiären mötte man Cesson Rennes, som slutade en poäng bakom Tremblay förra säsongen. Alltså en viktig värdeviktare av hur säsongen kan sluta. Och det började bra.

Henrik Olsson gjorde sitt första franska mål till ledning 10-7 för Tremblay. Gästerna höll sedan hemmalaget Cesson på behörigt avstånd och när Olsson satte 20-15 så kändes det ganska avgjort.

Den svenske mittnian fick dock stå lite i skymundan av den store segerorganisatören – Nederländernas underhållare Luc Steins, som också spelar mittnia i Tremblay. Steins gjorde sex mål i matchen och lär höja Olsson genom konkurrensen i år.

Statistik från matchen: LIDL Starligue