Lars Christiansen om Flensburg: ”Känner inte igen klubben”

Lars Christiansen i det danska landslaget. Foto (arkiv): Niklas Larsson © Bildbyrån

Ljubomir Vranjes tar över rollen som sportchef i Flensburg-Handewitt och en annan klubblegend, Lars Christiansen, får inget förnyat kontrakt. Då kritiserar dansken sin klubb och menar att de säger en sak och gör en annan.

Lars Christiansen firade stora triumfer på planen med SG Flensburg-Handewitt och sedan 2019 har han haft en ansvarig roll i den sportsliga ledningen i klubben. Men när kontraktet nu går ut har klubben valt att inte förlänga det. I stället tar de in Ljubomir Vranjes  – som haft flera olika roller i klubben genom åren – som sportchef.

I en intervju med danska TV 2 Sport kritiserar Lars Christiansen sin klubb hårt.

– Jag känner inte igen klubben längre och det sätt på vilket de handlar. Och jag kan inte stå för några av de sakerna som har skett under de senaste månaderna; att de säger en sak men gör något annat, säger han till den danska TV-kanalen.

”Styrelsen lägger sig i” 

Han lyfter bland annat fram kommunikationen i samband med att den tidigare huvudtränaren Maik Machulla sparkades. Assisterande tränaren Mark Bult ska då ha blivit lovad att få resten av säsongen på sig att bevisa att han var rätt person för jobbet, men kort därpå anställde klubben GOG-tränaren Nicolej Krickau. Christiansen tycker inte att det gick rätt till.

– Jag kan inte vara med någonstans där man inte är ärlig mot folk, säger Christiansen och menar dessutom att styrelsen lagt sig i de sportsliga besluten.

I Flensburg-Handewitts pressmeddelande i samband med Vranjes presentation, hänvisade klubben till att de ville ha ny kraft på positionen.

– Vi har beslutat om en omorientering och nya impulser på sportområdet. Vi på SG Flensburg-Handewitt är oerhört tacksamma mot Lars Christiansen för hans arbete och han kommer alltid att ha sin plats i klubbens historia. Vi önskar honom all lycka i framtiden och ser fram emot att han fortsätter att besöka oss som en SG-legend, sade klubbens VD, Holger Glandorf.

Lars Christiansen spelade i Flensburg-Handewitt 1996–2010. Han har fått en yta framför klubbens arena döpt efter sig: Lars Christiansen Platz. Han vann två EM-guld med Danmark.

Länk: Der er foregået ting, som ikke er efter mine værdier, siger Lars Christiansen