Eskilstuna Guif värvar Mortimer Lundh

Mortimer Lundh. Bild: Eskilstuna Guif.

Eskilstuna Guif har gjort klart med en ny mittsexa inför den kommande säsongen. 24-årige Mortimer Lundh ansluter från Skogås.
– Jag vill visa att jag har egenskaper som håller på denna nivå, säger han.

Mortimer Lundh byter Skogås i division 2 till Handbollsligan. Eskilstuna Guif knyter till sig den 24-årige mittsexan som har tidigare erfarenhet i högstaligan med Hammarby (säsongen 2016/17).

– Det känns grymt att ha skrivit på för Eskilstuna Guif. En otroligt spännande utmaning och ett kvitto på att man gjort något bra. Ska bli skitkul, säger han i en längre intervju på Eskilstuna Guif:s hemsida.

I intervjun får han beskriva sig själv som handbollsspelare och det gör han så här:

– Jag skulle beskriva mig som en stark och kraftfull linjespelare som har mina styrkor i anfallspelet. Även om jag är en stor mittsexa så anser jag att jag är rätt rörlig och kreativ inne på linjen. Jag har alltid känt att jag varit rätt bra ”kompis” med bollen och därmed ha en förmåga att fånga in bollen i trånga lägen. Jag gillar att hitta smuggelspel med mina 9m kollegor.

På frågan om personliga målsättningar svarar han:

– Min egna målsättning med nästa säsong är att kämpa till mig så mycket speltid jag bara kan, och göra skillnad för laget på planen såklart. Jag vill visa att jag har egenskaper som håller på denna nivå. Jag ser även fram emot att utvecklas under Zorans regi och bli en mer komplett handbollsspelare.

Eskilstuna Guif meddelar dessutom att de flyttar upp de båda juniorerna Philip Tikas och Pontus Wangenborn till seniortruppen.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Eskilstuna Guif (@eskilstuna_guif)

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Eskilstuna Guif (@eskilstuna_guif)

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Eskilstuna Guif (@eskilstuna_guif)

Länk: Mortimer Lundh klar för Eskilstuna Guif