KLART: Veszprém knycker Rasmus Lauge från Flensburg

Rasmus Lauge för Flensburg i träningsmatch mot Malmö 2017. Foto: Petter Arvidsson, Bildbyrån

Efter förra veckans rykten är det nu bekräftat, danske stjärnan Rasmus Lauge lämnar Flensburg för Veszprém. Kontraktet är på två år med option för ett års förlängning. 

ANNONS

Förra veckan veckan rapporterade danska TV Sport att Rasmus Lauge var på väg att skriva på för den ungerska mästarklubben. I Veszprém finns hans förre tränare Ljubomis Vranjes på bänken och även Andreas Nilsson på linjen. Och mästarna, som nyligen bekräftade värvningen av danske René Toft Hansen, fortsätter nu att måla på med rödvitt i laget.

Vänsternian Lauge som gjorde succé i EM och smällde in elva bollar mot Sverige i semin skrev på ett nytt kontrakt med Flensburg förra året till 2021. Trots det är han alltså nu klar för Veszprém. Men först sommaren 2019.

26-åringen kommer alltså att spela färdigt den här och nästa säsong med Flensburg, som möter Kristianstad i Champions Leauge, och ansluter till Ungern 1 juli 2019. Kontraktet är på 2+1 år.

Rasmus Lauge Schmidt är född 1991 och fostrad i Bjerringbro FH. Som 18-åring ritade han på för stadens elitklubb Bjerringbro-Silkeborg och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt. Han lirade i THW Kiel mellan 2013 och 2015 för att sedan spela för Flensburg-Handewitt.

Fler kommande övergångar för Veszprém:

2018/19:

Kentin Mahé, Flensburg

Manuel Strlek, Kielce

Arpad Sterbik, Vardar

René Toft Hansen, Kiel

2019/20

Dan Racotea, Wisla Plock

Rasmus Lauge, Flensburg

 

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here