Bjurslätt/Torslanda bokade kvalspel till SHE – AIK knep en sista chans

Elisabeth Frisk. Foto: Christian օrnberg, Bildbyrån

I helgen firades det i Torslandahallen när hemmalaget Bjurslätt/Torslanda besegrade GT Söder och där med säkrade en kvalplats till SHE.

Allsvenskan på damsidan går in i avgörande skede och med tre omgångar kvar kan vi konstatera att Kungälvs HK närmar sig SHE med stormsteg. I helgen tog de en övertygande seger mot OV Helsingborg med 33-23 där stjärnan Rebecka Karlsson och Victoria Strålman gjorde 7 mål var.

Andraplatsen ser där med ut att gå till Tyresö Handboll. De vann i helgen borta mot Skånela med 24-20 och junioren Madeleine Lindgren dunkade dit hela 10 mål. Tyresö blir en tuff motståndare för det SHE-lag som får dem i kvalet.

En kvalplats säkrades av Bjurslätt/Torslanda som ser ut att landa på tredje plats i Allsvenskan den här säsongen. Amanda Björndahl gjorde 8 mål men coolast är väl ändå Elisabeth Frisk som alltid gör ett gäng mål. Den här gången 3 mål från 39-åringen.

Den sista kvalplatsen är det huggsexa om. Eskilstuna Guif har grepp om den just nu men förlorade mot nedflyttningshotade AIK i helgen. Säkerligen en missräkning för Guif men intressant för AIK som knep en sista chans att klara sig kvar.

OV Helsingborg och möjligen, möjligen IF Hellton är utmanare till kvalplatsen till SHE.

I den andra änden av tabellen ser det tufft, om inte omöjligt, ut för Kärra HF. De har ändå skramlat ihop hyggliga 8 poäng så de är absolut inte bortspelade men det ser ändå inte ut att räcka för att hänga kvar. AIK ligger också under nedflyttningsstrecket och kräver tre raka segrar nu framöver för att ha chans att fixa en kvalplats.

HK Drott Halmstad och Skånela IF innehar kvalplatserna i dagsläget. Drott spelar borta mot GT Söder i Sköndalshallen på lördag i en mycket intressant kamp som kan avgöra ödet för dessa lag.

Matchcenter: Allsvenskan damer