KLART: Canellas lämnar Kiel

Joan Canellas, Kiel Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Sedan helgen har det florerat rykten om att Joan Canellas varit påväg bort från THW Kiel. Nu bekräftas ryktena när klubben via ett pressmeddelande meddelar att Canellas lämnar efter säsongens slut. Ny klubbadress blir som RK Vardar.

I lördags fastande Canellas på bild när han vid sidan om RK Vardar Skopjes direktör – Davor Stojanovski, satt och tittade på Champions League-matchen mellan ŽRK Vardar och IK Sävehof i Jane Sandanski Arena, Skopje. Ryktena om att Canellas var påväg till RK Vardar spred sig som en löpeld och de visade sig vara sanna.

Kiel och Canellas väljer att bryta kontraktet i förtid. Initialt löpte kontraktet till juni 2017. 29-årige Canellas anslöt till Kiel från Hamburg 2014 och har med klubben vunnit Supercupen två gånger och Bundesliga en gång.

– Joan har fått ett långtidskontrakt med Vardar. Vi fann en överenskommelse mellan honom och klubben. Det var viktigt både för oss och Joan att vi snabbt kunde slutföra affären så att vi kan fokusera fullt på de kvarvarande matcherna denna säsongen, säger THWs manger Thorsten Storm i ett pressmeddelande.

Uppgifter om övergångssumma finns ännu inte att tillgå.