Toulon spelar semifinal i franska cupen

Vild glädje i Toulon efter vidareavancemang till final i franska cupen. Foto: LFHs mediatheque.

Säsongen har gått sådär för svensklaget Toulon St Cyr Var i den franska ligan. Näst sist och sju poäng upp till slutspelsplats med nio poäng kvar att spela om (tre matcher). Bättre har det däremot gått i den nationella turneringen Coupe de France. Laget överraskade och besegrade ligatvåan Issy Paris i kvartsfinalen med 23-21 (11-8) och tog sig vidare till ”Final4 de Coupe de la Ligue”.

Angela Wallén gjorde sin bästa match i den blågula tröjan enligt rapporterna och satte tre av tre. Duktig var också målvakten Alexandra Bettacchini, som förresten leder målvaktsligan i grundserien.

Semifinalerna spelas i AccorHotel Arena (Bercyhallen) i Paris inför fullsatta läktare den 20 april. Motståndare blir lokalrivalen Nice. I den andra semifinalen möts Metz och årets överraskningslag Brest, som till vardags spelar i D2F (motsvarar Allsvenskan).

Toulon har vunnit turneringen två gånger tidigare 2011 och 2012. Även då med svenskor på planen – Tina Flognman och Therese Islas Helgesson. Försvarande mästare är Metz.