HSG Wetzlar värvar tidigare landslagsspelare

Foto: HSG Wetzlar

Den tidigare tyska landslagsspelaren Erik Schmidt är klar för spel i den tyska toppklubben HSG Wetzlar. Schmidt kommer senast från den schweiziska ligan.

– Erik tillför mycket energi och intensitet till planen, säger huvudtränare Ben Matschke till HSG Wetzlar

Det står sedan tidigare klart att Felix Danner lämnar HSG Wetzlar efter sommaren, men nu har klubben hittat en ersättare i Erik Schmidt. Den tidigare tyska landslagsspelaren ansluter till klubben efter säsongen. Schmidt var med i det tyska lag som vann EM-guld 2016, och har sedan dess spelat i toppklubbar som Füchse Berlin och SC Magdeburg. Senaste året har Schmidt spelat i den schweiziska klubben Kadetten Schaffhausen.

HSG Wetzlars huvudtränare Ben Matschke är nöjd över värvningen.

– Jag är övertygad om att Erik kan leda laget på grund av sin erfarenhet och personlighet. Han kommer dessutom att ge stabilitet till laget på och utanför planen, säger Matschke till HSG Wetzlar. 

Erik Schmidt ser fram emot att få återvända till Tyskland efter två säsonger i Schweiz.

– Jag hoppas kunna bidra genom min egen insats för klubben, fansen och laget, men också som tips och rådgivare för de unga spelarna. Jag har alltid tyckt om att spela här i Wetzlar och tyckte att klubben var väldigt professionell. Detta intryck bekräftades absolut.

– Jag ser verkligen fram emot den här nya utmaningen och att återvända till Tyskland, avslutar Schmidt.

Schmidt blir därmed lagkompis med Emil Mellegård och Adam Nyfjäll.

HSG Wetzlar ligger på den femteplats i Bundesliga och jagar för tillfället en plats till nästa säsongs Europa League.