Vilka klarar pressen när ligorna ska avgöras?

Sävehof. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN.

Det börjar dra ihop sig i Handbollsligan och SHE. Ikväll väntar flera viktiga matcher i kamperna om serieseger, slutspelsplatser och nedflyttning. Vilka lag klarar pressen?

Det kommer krävas split screen deluxe ikväll, när alla fyra matcher i SHE och Handbollsligan avgörs samtidigt (19:00).

Sävehofs damer förlorade, något oväntat, senaste matchen i serien (23-25 mot H65 Höör), vilket gör att dagens match mot VästeråsIrsta blir extra viktig. Sävehof ligger två poäng bakom Skuru i serien, och de båda topplagen möter varandra i sista matchen. Tränare, Rasmus Overby, ser fram emot kvällens match.

– För det första så handlar det om att ta två poäng. Vi brukar vara ganska bra på hemmaplan och det vill vi visa igen med ett bra försvar och bra målvaktsspel, så att vi kan få igång kontringarna igen, säger Overby till Sävehof.

– Allt är fortfarande öppet (i serien) och just nu ska vi bara försöka vinna matchen mot Västerås, avslutar Overby.

Sista matcherna i serien är viktiga för många av lagen, där framför allt VästeråsIrsta och Skövde fightas om den sista slutspelsplatsen. Inför ikväll ligger lagen åtta respektive nia i serien, med ett poäng som skiljer till VästeråsIrstas fördel. För VästeråsIrsta väntar alltså Sävehof, medan Skövde ställs mot bottenlaget i tabellen, Kärra. Kärra måste i sin tur vinna matchen för att kunna undvika direkt nedflyttning.

Handbollsligan

Sävehof är redan klara seriesegrare i Handbollsligan, och ikväll möter Göteborgslaget Alingsås i Estrad. Hemmalaget har två tuffa förluster i ryggen, där framför allt nederlaget mot Ystad IF i söndags svider lite extra (20-32). Kan man vända den nedåtgående trenden och ta med sig en skön känsla till slutspelet? Fredrik Hellgren anslöt till Alingsås i februari och är redo inför rivalmötet mot Sävehof.

– Det ska bli superhäftigt. Jag har hört att det är en väldigt het och viktig match. Men vi ska först och främst fokusera på oss själva och komma i form till slutspelet, säger Hellgren till Alingsås.

I Baltiska hallen i Malmö ställs HK Malmö mot Lugi HF. Malmö är redan klara för slutspel medan Lugi kämpar om en slutspelsplats. Efter helgens viktiga seger mot Hallby så är det Lugi, Hammarby och Eskilstuna Guif som kämpar om två slutspelsplatser. Lugi och Malmö möttes senast i oktober, och då vann de vinröda med ett mål (26-25).

Dagens matcher i Handbollsligan:

19:00 Alingsås vs. Sävehof

19:00 Malmö vs. Lugi

Dagens matcher i SHE:

19:00 Skövde vs. Kärra

19:00 Sävehof vs. VästeråsIrsta

Alla matcher sänds på Cmore