HC Erlangen värvar in norsk mittsexa

Petter Överby. Foto: http://www.topphandball.no

Tyska mittenklubben HC Erlangen har införskaffat en ny mittsexa till nästa säsong. Det blir norrmannen Petter Överby, 26, som närmast ansluter från danska KIF Kolding Köpenhamn.

Den 200 centimeter långa och 110 kg tunga linjespelaren förstärker Erlangen till nästa säsong. Den här säsongen har Överby spenderat på andra sidan sundet i danska ligan och Köpenhamn. Där har norrmannen smällt in 43 kassar och har en effektivitet på 80%, vilket gör honom till den fjärde mest skotteffektiva spelaren i danska 888-ligaen.

– Jag har följt Petter Överby länge och ville ta honom till Erlangen, vi behövde fortfarande en spelare som han och jag är säker på att han kommer att göra oss bättre. Han är en ung spelare som å andra sidan redan har mycket internationell erfarenhet, kommenterade Erlangens tränare Adalsteinn Ejyolfsson övergången enligt Handball-World.news.

26-åringen har gjort 52 landskamper för Norge och spelade hem ett silver i VM 2017 med laget. Överby kom till Kolding inför förra säsongen från norska Elverum. I Erlangen kommer han att bära tröja nummer 9.

LÄNK: Erlangen värvar in vice världsmästare