Handbollen testar med spel inför publik i Tyskland

Foto: Sascha Klahn / BILDBYRÅN

I Düsseldorf i september tros ett test att göras med publik på läktarna i handbollen. Ett hygienkoncept har tagits fram för handbollen och ishockeyn i landet, skriver RP Online på sin hemsida.

Det är Bundesliga-lagen Bergischer HC och TuSEM Essen samt de tidigare mästarna VfL Gummersbach som planerar att utföra en första testkörning med spel inför publik i september. Den tyska staden Düsseldorf meddelade på fredagen att två vänskapsmatcher i arenorna ISS-Dome och Castello ska vara först ut för testerna. De har tagit fram ett nytt hygienkoncept som utvecklats tillsammans med Handball-Bundesliga och den tyska ishockeyligan Deutschen Eishockey Liga.

”Den ansvarsfulla starten till säsongen 2020/21 är den avgörande milstolpen för alla professionella sporter. Därför tog vi initiativet i samarbete med DEL och idrottsstaden Düsseldorf och utvecklade ett modellkoncept för spel med åskådare” säger Handball-Bundesligas VD Frank Bohmann till RP Online.

Bergischer HC och TuSEM Essen möts i ISS Dome, hemmaplan för ishockeylaget Düsseldorfer, den 12 september klockan 15:00. Där tror man att mellan 2000–6000 besökare ska tas in i arenan som har en åskådarkapacitet på 13 200 personer. En vecka senare möts Essen och Gummersbach i den mindre arenan Castello i samma stad.

Bundesligahandbollen planeras att starta den 1 oktober. Båda ligorna hoppas på tillträde för åskådare, främst av ekonomiska skäl.