Flera fall av Covid-19 i Bundesliga – två matcher ställs in

Magdeburg Photo: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Under gårdagen fick två matcher i Bundesliga ställas in. Det var matcherna mellan Hannover och Flensburg samt Magdeburg och Lübbecke, detta eftersom flertalet spelare i Flensburg och Magdeburg testats positivt för Covid-19.

Covid-19-pandemin fortsätter att härja världen över och trots vaccinerade spelare ställs det nu in matcher i Bundesliga på grund av smittan.

Under gårdagen skulle Hannover ställts mot Flensburg och Magdeburg tagit emot Lübbecke. Båda matcherna fick ställas in då flera spelare i Flensburg och Magdeburg testats positivt för Covid-19.

Flensburg rapporterar på sin hemsida att det först var Simon Hald som fick symptom för viruset. När han sedan testades positivt för Covid-19 testades även övriga i laget. Då visade det sig att flera spelare och ledare hade drabbats, trots att de är vaccinerade.

I Magdeburg har i nuläget sex personer testats positivt för Covid-19 och därför ställdes även deras match mot Lübbecke, som skulle ha spelats under lördagen, in, vilket klubben meddelar via sin hemsida.