Sävehof föll stort borta mot Metz

Thea Blomst Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Det var bara en vecka sedan lagen drabbade samman senast och under söndagen var det återigen dags för IK Sävehof att ställas mot Metz i Champions League.

För en vecka sedan gästade Metz Partille Arena där bortalaget stod som segrare med 28–31.

Under söndagen hade IK Sävehof chans till revansch när Partillelaget reste till Metz för returmöte, utan de vänsterhänta stjärnorna Nina Koppang och Mathilda Lundström.

Matchen började jämnt men det var hela tiden Metz som var i ledning med en eller två bollar och höll Sävehof bakom sig.

Mot slutet av den andra halvleken stod Sävehofs Ida Sembe för ett spektakulärt mål. Hon hade smugit sig in på linjen från sin högerkant när Jamina Roberts hittade in till henne. Med ryggen emot skjöt hon en studs i golvet som gick över målvakten och in i målet bakom.

När halva matchen var spelad hade Metz dragit ifrån till en ledning med fyra bollar, 19–15 var då ställningen på tavlan. Då hade Thea Blomst stått för fem fullträffar.

I början av den andra halvleken stod Sävehofmålvakten Wilma Kroon Andersson för några viktiga räddningar som öppnade upp för Sävehof att komma närmare Metz, men så blev inte fallet. Istället missade Partillelaget sina lägen framåt och Metz gick upp i ledning med sex bollar.

Mot slutet av matchen orkade Sävehof inte längre att stå emot. Metz drog iväg rejält och hade en ledning med tio bollar med några minuter kvar att spela.

När matchen väl var färdigspelad stod Metz som segrare med 35–21.

Målskyttar Sävehof: Thea Blomst 7, Jamina Roberts 4, Laura Jensen 3, Trine Mortensen 3, Ida Sembe 2, Tamara Haggerty 1, Ellenor Åström 1,