Flensburgs skadekris – tre linjespelare borta

Flensburgs Jacob Heinl. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

Jacob Heinl upplevde ett smärtsamt bakslag i säsongens första träningsmatch. Klubben, SG Flensburg-Handewitt drabbas ännu tydligare av beskedet att knäskadan håller Heinl ur spel i flera veckor.

Flensburgs hemsida kommenterar konsekvenserna efter att ytterligare ett skadetillfälle bekräftats i den hårt prövade linjeuppställningen.

Danske Simon Hald ska vara på bättringsvägen efter sin korsbandsskada förra hösten men är inte redo för match. I förra veckan kungjorde klubben att man får klara sig utan Johannes Golla under tre månader med tanke på hans ömma fot.

Klubbtrogne Heinls smäll kunde inte ha kommit mer olägligt, även om de första rapporterna inkluderade risk för avslitet korsband.

– Vi är mycket glada över att den första misstanken om korsbandsskada inte kunde bekräftas. Det finns dock en bristning på det inre ligamentet i höger knä, vilket undersökningarna och magnetröntgen har visat, säger lagläkaren Torsten Ahnsel till klubbens hemsida.

Tränaren Maik Machulla understryker allvaret. Budgetbegränsningarna i coronatider hämmar Flensburgs möjligheter att hitta en kostsam ersättare.

– Jacobs bortfall är nästa tunga slag under förberedelserna. Hela vårt mittförsvar har upphört att existera, säger Machulla till klubbsajten.

Länk: Dritter Kreisläufer verletzt