Smäll för Flensburg – Golla missar spel i tre månader

Johannes Golla. Foto: Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

SG Flensburg-Handewitt tvingas klara sig utan Johannes Golla de närmaste tre månaderna. Mittsexan har ådragit sig en fotskada, något Flensburg bekräftar på klubbens hemsida.

– Johannes skadade sin fot under träningen, vilket bekräftades på röntgenkontrollen vi genomförde senare på eftermiddagen. Han kommer snart att opereras och det är troligt att han är tillgänglig för spel igen efter tre månader, säger lagläkaren Dr. Torsten Ahnsel till klubbens hemsida.

Johannes Golla har utvecklats starkt de senaste säsongerna och även om han ännu inte är uppe i Tobias Karlssons nivå har tysken blivit en av Bundesligas bästa försvarsspelare. Därför är det så klart en tuff smäll för Flensburg som tvingas klara sig utan honom under minst tre månader.

– Johannes var redan i otroligt bra form och det är omöjligt att föreställa sig vårt lag utan en av våra bästa spelare. Det är ett mycket hårt slag och vi kommer verkligen att sakna honom, särskilt eftersom Simon Hald fortfarande behöver lite tid att återhämta sig efter sin korsbandsskada, säger Flensburgs tränare Maik Machulla.

LÄNK: Schock für die SG