Filip Jicha stannar i THW Kiel – klar som huvudtränare i ytterligare två år

Filip Jicha. Foto (arkiv): Carl Sandin, Bildbyrån

Den tidigare tjeckiska spelaren Filip Jicha har varit en del va tränarstaben i den tyska storklubben THW Kiel sedan 2018. Nu meddelar klubben att Jicha, som sedan 2019 har tagit över som huvudtränare, stannar kvar i minst två år till.

Filip Jicha har haft stora framgångar i den tyska storklubben, båda som spelare och tränare. Redan 2007 anslöt han som spelare till THW Kiel, där han sedan var kvar i åtta säsonger – och hann bland annat med sju mästerskapstitlar i Tyskland och två Champions League-guld.

– Jag har väldigt roligt när jag arbetar med laget, och jag är glad att kunna arbeta med dem i ytterligare två säsonger. Jag kommer att använda alla mina färdigheter så att vi kommer att ha roligt tillsammans i framtiden. För utan mitt lag är jag ingenting, säger Filip Jicha till klubbens hemsida. 

När han sedan återvände till klubben 2018 var det som assisterande tränare till Alfred Gislason, men efter bara en säsong stod det klart att Jicha skulle ta över som huvudtränare i klubben – något som visade sig fungera alldeles utmärkt. THW Kiel vann sitt 21:a tyska mästerskap, och Jicha utsågs till ”Årets tränare” i Bundesliga.

Länk: THW Kiel