Konradsson målbäst i Skjern när Montpellier besegrades

Skjerns Jesper Konradsson. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

EHF European League är inne i sin andra kvalomgång, och för danska Skjern stod den franska klubben Montpellier för motståndet. I hemmalaget Skjern var det svenska Jesper Konradsson som var måltätast under matchen, med sina sex fullträffar.

Första matchen av två i European Leagues andra kvalomgång är avklarad för de allra flesta lagen. Skjern tog emot Montpellier på hemmaplan, och skapade sig till en början ett stabilt överläge i matchen. Under den första halvleken ledde hemmalaget som mest med 12-6, men efter en upphämtning av gästerna inför halvtidsvilan visade resultattavlan på 14-11 i halvtid.

Den andra halvleken bjöd på en betydligt jämnare matchbild, då gästande Montpellier kvitterade till 14-14 redan efter två spelade minuter. Därefter följdes lagen jämnt åt in i matchens slutminuter. Skjern lyckades spela till sig en mindre ledning i mitten av halvleken, men Montpellier fortsatte att pressa från underläge matchen ut. Slutligen var det dock hemmalaget som gick segrande ur drabbningen, då gästerna aldrig kom närmre än 31-30.

Lagen möts igen om en knapp vecka, den 29/9.

Skjern Håndbold – Montpellier HB 30–31 (14–11)
Matchfakta >>