EXTRA: Sander Sagosen klar för THW Kiel

Sander Sagosen genombrottar i matchen Sverige-Norge, VM 2019. Foto: Bildbyrån

Det skakar i marken på handbollsgloben – Sander Sagosen rör sig från Paris till Kiel sommaren 2020. Den 23-årige norrmannen har tecknat ett treårsavtal med Zebrorna, rapporterar den tyska klubben på sin hemsida.

Man måste ju älska en bauta-affär som den här. Sander Sagosen, en av världens absolut bästa spelare, har tidigare rapporterats vara på väg till den stora nordtyska klubben Kiel. Och nu står det klart att norrmannen kommer att göra flytten från PSG till THW Kiel sommaren 2020.

– THW Kiel är en stor klubb. Jag valde avsiktligt den här nya utmaningen och jag är säker på att jag kommer ta nästa steg i min karriär hos Kiel, säger Sagosen på klubbens hemsida.

Sedan 2017 har niometersstjärnan spelat i PSG där han har vunnit ligan, cupen och ligacupen. Dock har Champions League-bucklan slunkit ur händerna på stjärnlaget än så länge. Innan PSG spelade Sagosen i danska Ålborg och innan det i norska Haslum och Kolstad.

Och nu blir det alltså Kiel från och med sommaren 2020.

– Vi är väldigt stolta. Vi har otroliga fans, ett starkt lag, en lång tradition, omgivningen och den vägen vi valt att gå som THW Kiel har övertygat Sander Sagosen att komma hit för det övergripande paketet. Det här beslutet är en enorm motivation för alla inom klubben. Sander är vår absoluta favoritspelare som vi vill ha, en världsklasspelare med stora mål, och han vill nå dem i världens bästa liga, säger Kiels sportdirektör Viktor Szilagyi på hemsidan.