EXTRA: Olle Forsell-Schefvert klar för HSG Wetzlar

Olle Forsell-Schefvert. Foto: HSG Wetzlar.

Den tyska Bundesliga-klubben HSG Wetzlar presenterade Olle Forsell-Schefvert som sitt senaste nyförvärv under söndagsförmiddagen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Precis som tyska medier spekulerade i tidigare under veckan så var Olle Forsell-Schefvert på väg till Wetzlar, och nu har affären blivit officiell. Olle har signat ett två år lång kontrakt med Bundesliga-klubben som just nu ligger 7:a i tabellen och vänsternian ansluter till sommaren.

23-årige Olle är framförallt tänkt att fylla tomrummet bakom Philipp Weber som valt att återvända till Leipzig samt Emil Berggren vars nästa klubbadress ännu inte fastställd. Klubbens direktör Björn Seipp säger i ett pressmeddelande att ”Olle fulfills our requirements profile completely”.

I samma pressmeddelande säger uttalar sig Olle så här:

– Jag är väldigt stolt över att HSG Wetzlar ville ha mig och att jag får chansen att visa vad jag går för i världens bästa liga. Jag vill utvecklas både som spelare och människa och Wetzlar ger mig de bästa möjligheterna. Att få spela i Bundesliga är en pojkdröm som går i uppfyllelse. Det ska bli roligt att börja ett nytt och spännande kapitel i mitt liv och jag ser fram emot debuten i Rittal Arena.

Olle Forsell-Schefvert föddes i Halmstad 1993 och började sin handbollskarriär GF Kroppskultur. Handbollsbanan tog honom sedan till grekiska Anagenisi för att 2007 återvända till Sverige och IK Sävehof. 23-åringen är inne på sin fjärde säsong i Handbollsligan. På meritlistan finns 9 U-, 21 J-landskamper, ett U21 VM-guld (2013) och ett guld i Challenge Cup (2014).

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here