EXTRA: Lukas Nilsson klar för Rhein-Neckar Löwen

Det blev som vi trodde. Handbollskanalen har vid två tidigare tillfällen skrivit om att Lukas Nilsson varit väldigt nära spel med den tyska storklubben Rhein Neckar Löwen. Nu är han till slut presenterad, klar och står och poserar med sin nya hemmatröja med nummer 65 på bröstet.

Det har varit en följetong i stort sett hela året. Ryktena om Lukas Nilsson till Rhein Neckar Löwen började florera tidigt. Än mer så efter att världsstjärnan, grannen Sander Sagosen skrivit på för Lukas Nilssons THW Kiel. De två spelarna huserar på samma positioner på niometer och även om Lukas Nilsson ses som en oerhört skicklig handbollsspelare står Sagosen före i rangordningen enligt både fans och kritiker.

Lukas Nilsson tog beslutet att flytta på sig och Rhein Neckar Löwen var inte sena på att se sin chans att norpa svensken framför näsan på andra storklubbar. Nilsson har till och med innan dagens färdiga övergång skymtats i den tyska staden Kronau där hans nya lag huserar.

Kontraktet och lagkamraterna

Men nu är kontrakten påskrivet och han får nya svenska lagkamrater i form av Jesper Nielsen, Andreas Palicka, Mikael Appelgren, Jerry Tollbring och nysignade Albin Lagergren. Lukas Nilssons kontrakt sträcker sig över tre år till och med säsongen 2022/2023 skriver klubben på sin hemsida. Lukas Nilsson själv ser fram emot sin nya utmaning i sitt nya lag.

”Jag kommer att spela i ett av de bästa lagen i Bundesliga som har ambitiösa mål för de kommande åren och jag vill ta ansvar i laget”, säger Nilsson på klubbens hemsida.

Hans och klubbens nya tränare Martin Schwalb är också glad att Ystad-sonen landat i armarna på honom och han ser svensken som ett tillskott de saknat.

”Med Lukas Nilsson får vi ett annat nytt farligt alternativ på niometer. Jag ser fram emot att arbeta med honom och jag ser inte att han är i slutet av sin utveckling”, säger Löwen-tränaren Martin Schwalb på klubbens hemsida.