EXTRA: Flensburg-Handewitt mästare för andra året i rad

Flensburg firar. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Tobias Karlsson fick det perfekta avslutet på sin spelarkarriär – SG Flensburg-Handewitt gjorde nämligen jobbet mot Bergsicher och kan därmed titulera sig mästare för andra året i rad.

Guldet är Flensburg-Handewitts tredje i klubbens historia. Det första kom 2004 då Kent-Harry Andersson var tränare, det andra kom förra säsongen och det tredje säkrades alltså idag.

Förutsättningarna inför matchen var enkla: minst oavgjort räckte för att Flensburg skulle ta guld för andra säsongen i rad och det syntes inte några nerver hos Tobias Karlsson eller hans lagkamrater.

Bergischer, utan Max Darj och med Linus Arnesson på bänken matchen igenom, hade otroligt svårt att få hål på Flensburg-försvaret och Benjamin Buric i den första halvleken. Tobias Karlsson visade att han fortfarande håller högsta klass och hade kunnat spela på toppnivå i flera år till och i anfallsspelet var Jim Gottfridsson den store organisatören. ”Gotte” gjorde sex mål på sex skott under matchen och visade att han är bäst när det gäller.

Bortalaget hade ledningen med 16–11 i paus och redan då kändes guldet mer eller mindre klart för det regerande mästarlaget. Bergischer spelade sedan betydligt bättre i den andra halvleken och lyckades skapa nerv i matchen, framförallt när 23–24 kom med fyra minuter kvar. Vid det läget i matchen hade Kiel dessutom avgjort sin match mot Hannover-Burgdorf.

Avgörandet kom när Rasmus Lauge ordnade fram en straff som Magnus Jöndal gjorde mål på till ledning med 25–23. Då behövde Bergischer göra tre mål på tre minuter och Flensburg inte ett enda för att guldet skulle gå till Kiel.

Flensburg-Handewitt vann matchen med 27–24 och säkrade därmed andra raka guldet i Bundesliga. Ett perfekt avslut för Tobias Karlsson på en minst sagt fantastisk karriär.