Emil Mellegård om första tiden i Wetzlar: ”Suttit i karantän i tolv dagar”

Emil Mellegård. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

Emil Mellegård värvades till HSG Wetzlar från Redbergslid inför kommande säsong. För cirka två veckor sedan anlände han till klubben, men den första tiden i Tyskland blev lite annorlunda än vad han hade tänkt.

Emil Mellegård började sin handbollskarriär i Kärra HF. Som 15-åring bytte han till Redbergdslids IK där han blev uppflyttad till a-laget två år senare. Sedan dess har Mellegård representerat Redbergslids herrlag i Handbollsligan.

Emil Mellegård under en match med Redbergslid. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

I december förra året blev det klart att Emil Mellegård värvats till Wetzlar i Bundesliga inför nästa säsong. För cirka två veckor sedan gick flyttlasset till lägenheten i Tyskland för Mellegård. Starten på tiden i Wetzlar blev inte riktigt som han tänkt. Ett coronatest på flygplatsen visade positivt och karantän i två veckor väntade.

– Jag var sjuk i corona för fem veckor sedan i Sverige. Då mådde jag väldigt dåligt och satt hemma i karantän. Efter två veckor kände jag mig bra och hade inga symptom längre, säger han och fortsätter:

– Den första juli landade jag på flygplatsen i Tyskland. De ville då att jag skulle göra ett coronatest, vilket jag gjorde. Några timmar senare fick jag svar att det var positivt och sedan dess har jag suttit i karantän, så man kan säga att det har varit en ganska annorlunda start.

Tiden på dagarna fördrivs med att titta på serier och att träna, berättar Mellegård som nu är inne på sin tolfte dag i karantän.

– Jag försöker ändå hålla lite rutiner, då tänker man inte på vad klockan är och dagarna går fortare. Jag ser mest fram emot eftermiddagarna när jag får gå ut och träna på balkongen. Det är ju lite tråkigt att höjdpunkten på dagen är att träna på balkongen, berättar Mellegård och fortsätter:

– I början skruvade jag ihop mycket IKEA-möbler och fixade med lägenheten, då gick dagarna väldigt fort. Men nu på senaste har det börjat blivit långtråkigt, så jag längtar tills på tisdag när jag får lämna lägenheten.

Emil Mellegård när han blev klar för Wetzlar i december förra året. Foto: HSG Wetzlar

På tisdag har 22-åringen suttit i karantän i två veckor. Än så länge har han inte missat någon träning med sitt nya lag då deras försäsong startar igen på torsdag.

– Jag åkte hit någon vecka tidigare än vad jag egentligen behövde ifall det var så att jag skulle behöva sitta i karantän. Jag ville inte missa för mycket träningar nu i början, berättar Emil Mellegård.

HSG Wetzlar var inte det enda alternativet för Mellegård inför nästa säsong. Han berättar att det första intrycket av klubben var det som fick honom att välja just Wetzlar.

– Jag tycker att det första intrycket är väldigt viktigt. Jag fick ett bra första intryck direkt av Wetzlar. Det verkade som en väldigt familjär förening. De har ju två – tre svenskar i truppen också som jag pratade med. De sa väldigt bra saker om klubben vilket gjorde valet enklare.

I höst blir det alltså debut i Bundesliga för Emil Mellegårds del, något som han ser fram emot väldigt mycket.

– Jag ser fram emot säsongen som kommer enormt mycket och jag är väldigt laddad. Jag ska ge allt jag kan och försöka bidra med det jag är bäst på.