DKB Pokal: Magdeburg till Final Four – krossade Göppingen

Nu är det klart vilka lag som gör upp i Final Four i tyska cupen, DKB Pokal. På onsdagskvällen krossade SC Magdeburg ett svagt Göppingen med 40–27 och gör därmed THW Kiel, Füchse Berlin och Hannover-Burgdorf sällskap i Final Four.

SC Magdeburg har gjort en riktigt stark säsong så här långt. Laget går bra i såväl Bundesliga som i Europa och har nu dessutom kvalificerat sig för Final Four i tyska cupen.

Matchen mot Göppingen blev aldrig spännande, hemmalaget hade ledningen med 21–12 redan efter den första halvleken och kunde utöka ledningen ytterligare i den andra halvleken. Slutresultatet 40-27 var dessutom i underkant, då Göppingen aldrig riktigt kom in i matchen och såg uppgivet ut.

Målbäst var, föga överraskande, målkungen Matthias Musche. Kantliraren gjorde tio mål, men även Albin Lagergren visade framfötterna med fyra mål och fem assist. Landslagsstjärnan var dessutom hundraprocentig i sina avslut.

Det blir alltså följande lag i Final Four (det är ännu inte klart vilka som möts i semifinalerna): THW Kiel, Füchse Berlin, Hannover-Burgdorf och SC Magdeburg.