Officiellt: Arnar Arnarsson lämnar IFK Kristianstad – klar för GOG

Arnar Freyr Arnarsson. Foto: IFK Kristianstad

Arnar Arnarsson har haft en fin utveckling sedan han kom till IFK Kristianstad 2016. Men nu tvingas det regerande svenska mästarlaget att klara sig utan sitt förstaval på mittsex. Islänningen har nämligen skrivit på ett tvåårskontrakt med GOG, det skriver Fyens.dk.

Det är redan officiellt att GOG tappar Lars Hald och därför behövs en ny mittsexa bredvid Oscar Bergendahl. Nu står det klart att IFK Kristianstads Arnar Arnarsson spelar i klubben från och med nästa säsong.

– Vi har skrivit ett avtal med Arnar i konkurrens med bland annat tyska klubbar. Vi är mycket tillfreds med att han har valt GOG. Vi är en toppklubb i den danska ligan och för många spelare är det mer attraktivt än en mellanklubb i en starkare liga, exempelvis den tyska, säger GOG-direktören Kasper Jørgensen till Fyens.

En tuff smäll för IFK Kristianstad som utifrån sett borde kunna vara attraktivt för Arnarsson. Han får spela i Champions League säsong efter säsong och utvecklas med Ola Lindgren som tränare. Men islänningen väljer alltså den starkare danska ligan istället.

Nu är frågan hur IFK Kristianstad går vidare. I dagens trupp finns Adam Nyfjäll och talangen Ludvig Jurmala Åström på den positionen. Satsar IFK Kristianstad på de två nästa säsong eller hämtas en ny spelare in? Kanske satsar klubben på Anton Månsson, som söker en ny klubb till nästa säsong.

LÄNK: GOG henter islandsk streg – og er snart klar med ny højre back