Danske supertalangen Holm i rekordaffär – 2,7 miljoner kronor

Jacob Holm. Foto: Füchse Berlin

En av Danmarks hetaste talanger – Jacob Holm, lämnar Ribe-Esbjerg HH för tyska Füchse Berlin. Enligt uppgifter till danska TV 2 SPORT så landade övergångspengen på hela 240 000 Euro vilket motsvarar knappt 2,7 miljoner svenska kronor.

ANNONS

I torsdags gick affären i hamn. Ribe-Esbjergs supertalang Jacob Holm var klar för den tyska storklubben Füchse Berlin och affären har gett stort eko i framförallt Danmark. Det ryktas nämligen 22-åringens signatur kostat tyskarna närmare 2,7 miljoner kronor.

– Jag känner inte till alla överföringsbelopp de senaste åren, men detta är utan tvekan ett köp på en ekonomisk nivå som ligger ovanför vad vi vanligtvis upplever. Det visar bara hur mycket Berlin ville ha Jacob, säger Jacob Holms agent Kenneth Jensen till TV 2 SPORT.

Agent Jensen, eller de två klubbarna, har inte velat kommentera TV 2 SPORTs prisuppgifter om 240 000 Euro.

Den danska sajten skriver också att Füchse Berlin hade möjlighet att värva Holm för 130 000 Euro om de bara väntat ett år. I niometarens kontrakt med den danska klubben fanns, enligt uppgifter från TV 2 SPORT, nämligen en klausul som gjorde Holm tillgängligt till ett i sammanhanget ”rabatterat” pris sommaren 2019.

Förra säsongen nätade Jacob Holm 168 gånger i den danska 888ligaen vilket placerade honom på plats sex i ligans skytteliga. Hans nya klubb Füchse Berlin slutade på en tredjeplats i Bundesliga och rävarna vann dessutom EHF Cupen. I klubben spelar som bekant svenske Mattias Zachrisson.

Källa: TV 2 SPORT

ANNONS
Annonslänk: Följ världens bästa klubblag och deras guldjakt i Champions League, Bundesliga och Tyska Cupen med Viaplay Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here