Bundesliga torsdag: Stuttgart ännu mer på gång

Adam Lönn. Foto (arkiv): Jens Körner / Bildermacher-sport.de

Tränarbytet är avklarat och TVB Stuttgart har fått ordning på nerverna igen. Adam Lönns lag darrade inte i uddamålstriumfen och har fyra segrar på fem försök i skrivande stund.

Frisch Auf Göppingen utmanade med pausledning och hade tre plusmål i början av andra halvlek. Stuttgart nådde måhända inte upp till säsongsbästa men arbetsinsatsen för att komma ikapp och förbi var det inget fel på.

Adam Lönn växlade snabbt upp under sista 30, hans tredje mål efter paus innebar 15–15 efter 40 minuter. Niometaren sparade sedan kraft tills upploppet nalkades, Lönn var tillbaka i målprotokollet med flera vägvinnande genombrott, tre mål sista fem, som höll Stuttgart tajt med Göppingen.

Helt lika med en minut kvar, Silvio Heinevetters räddning och kantläget för Patrick Zieker gav gästerna full pott.

VfL Gummersbach hade fyra bollars marginal till GWD Minden och såg till att bortalaget blev kvar på sista plats. Fabian Norsten var en del av förklaringen till Mindens klena anfallssiffror, 33 procent i statistiken för keepern själv blev klart godkänt.

MT Melsungen hade full koll på ASV Hamm-Westfalen, vänsternian Andre Gomés tryckte in åtta skott och Nebojsa Simic var mäktig mellan stolparna som matchvinnare.

Bundesliga 27 oktober
Frisch Auf Göppingen–TVB Stuttgart 24–25 (12–10)
Stuttgart: Adam Lönn 6.
VfL Gummersbach–GWD Minden 26–22 (10–7)
ASV Hamm-Westfalen–MT Melsungen 18–28 (10–18)