Danmark och Nederländerna övertygar i EM-uppladdningen

Althea Reinhardt. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Danmark mosade Brasilien och gjorde mycket rätt till 34–22. Torsdagens andra resultat i fyrnationsturneringen i Stavanger förvånade mer, 33–24 för Nederländerna över Norge.

Danmark vässade det mesta med åtta dagar kvar till EM-premiären. Althea Reinhardt stod i full form, ett positivt inslag när grannlandslaget just fått veta att Sandra Toft sparar ett knä som spökar under förberedelserna.

Simone Petersen styrde och ställde i de rödvita anfallen där Kristina Jørgensen prickade rätt och Kathrine Heindahl bidrog genom att dra på sig bevakning.

Allt i allt var det föga spänning i matchen, förbundskapten Jesper Jensen såg dock till att det blev meningsfulla minuter med friska byten i båda halvlekarna.

Norge har mer att fundera på med flera mästerskapsdebutanter i omlopp och motgångar i kombinationsspelet mot Nederländerna.

Inger Smits (sex mål) och Angela Malestein (fem) härjade med hemmaförsvaret till glädje för Per Johansson. Ett av få norska glädjeämnen var Nora Mørk som skingrade en del av skadesnacket med offensiv närvaro och sex mål.

Golden League 27 oktober
Norge–Nederländerna 24–33 (13–18)
Danmark–Brasilien 34–22 (17–10)